Skip to main content

Vertrouwens
persoon

Als extern vertrouwenspersoon sta ik klaar om jouw organisatie te ondersteunen en een veilige werkomgeving te creëren. Ik houd mij bezig met onderwerpen zoals verschillende vormen van ongewenst gedrag; (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld en integriteitskwesties zoals fraude en machtsmisbruik.

Wat kan ik concreet voor jouw organisatie betekenen?

  • Vertrouwelijke gesprekken: Als extern vertrouwenspersoon bied ik werknemers een veilige en vertrouwelijke plek om hun zorgen te uiten, klachten te bespreken en hun verhaal te doen. Mijn rol is om te luisteren, emotionele steun te bieden en te adviseren over mogelijke stappen die ze kunnen nemen om de situatie aan te pakken.
  • Telefonische bereikbaarheid: Ik ben telefonisch bereikbaar voor werknemers, zodat ze op elk moment contact met me kunnen opnemen. Dit helpt om snel te reageren op eventuele problemen of situaties die dringend aandacht nodig hebben.
  • Jaarrapportage en advies: Aan het einde van het jaar ontvang je van mij als werkgever een jaarrapportage. Hier worden onder andere geheel anoniem (!) de type meldingen in opgenomen die zijn voortgekomen uit de gesprekken en situaties die ik heb begeleid. Op basis van deze rapportage geef ik jou als werkgever waardevol advies om de werkomgeving verder te verbeteren en mogelijke problemen proactief aan te pakken.
  • Advies over preventiebeleid: Naast het bieden van ondersteuning, kan ik je als werkgever adviseren over het ontwikkelen en implementeren van preventiebeleid. Dit helpt om ongewenst gedrag te voorkomen en een positieve werkcultuur te bevorderen.
  • Bewustzijn vergroten: Ik geef voorlichting en verzorg trainingen om het bewustzijn rondom ongewenst gedrag te vergroten en medewerkers te informeren over hoe ze situaties kunnen herkennen, voorkomen en aanpakken.
Contact opnemen

Samenwerken met mij?

Heb je een vraag?