Skip to main content

Op donderdag 1 juli ging er voor Debby Oppenoorth-Lux een reeds lang sluimerende wens in vervulling. Op die dag ging haar eigen coachingspraktijk onder de naam LUX COACHING officieel van start. De Ambachtse werkt vooralsnog op afspraak in haar werkruimte in Cascade.

Ballen in de lucht
“De voortdurend veranderende maatschappij stelt best hoge eisen aan mensen. Tegelijkertijd moeten ze veel ballen in de lucht houden,” vertelt ze. “Je bent soms niet alleen ouder, maar ook werknemer, ondernemer, collega, iemands beste vriend of vriendin, om maar een aantal rollen te noemen. Ook wil je sporten, carrière maken, contacten onderhouden, voor een ander klaar staan, noem maar op. Ja, en dan wil het soms niet meer. De een blokkeert, de ander ervaart stress. Dat kan in de privésituatie zijn of op het werk. Toch zo doormodderen of het roer omgooien? Moet er niet een keuze gemaakt worden? Als professional kan ik daarbij helpen. Ik zet mensen graag weer in hun kracht. Tegelijkertijd begrijp ik als geen ander dat iemand die hulp of advies vraagt over een drempel heen moet. Schroom niet. Kom je verhaal doen. Een eerste gesprek kost niets. En of iemand met mij doorgaat of niet, dat gesprek levert altijd wat tips en nieuwe inzichten op.”

Ervaring
Debby Oppenoorth-Lux kan bogen op veertien jaar ervaring als coach en trainer op een breed gebied. Een greep: loopbaanonderzoek- en advies, onderzoek naar competenties, studiekeuze-adviezen, begeleiding naar de arbeidsmarkt, het komen tot persoonlijk inzicht en groei. Met haar praktijk wil ze zich richten op de particuliere markt én op werkgevers die haar voor hun personeel in kunnen schakelen. Wie met LUX COACHING in zee gaat, kan niet alleen rekenen op een ervaren coach, maar ook op een coach die gecertificeerd is door de NOLOC, de landelijke beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Kernwaarden
Focussen, luisteren, toewijding, eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden, die typerend zijn voor de werkwijze van Debby Oppenoorth-Lux. “Ik werk graag face to face. Om te slagen moet er een vertrouwensband zijn en ook een gevoel van veiligheid. Pas dan kunnen we een korter (zes weken) of langer (twaalf weken) coachingstraject ingaan. In het begin zal ik vooral veel luisteren om tot de kern van de hulpvraag te komen. Daarnaast beschik ik over een rijk arsenaal aan technieken en methodieken om iemand zicht te geven op zijn eigen gedragspatronen. Soms worden er gevoelige snaren geraakt, maar veiligheid staat dan voorop. Hierbij is het ook essentieel dat iemand zich begrepen voelt. Uiteindelijk is het degene die ik begeleid die zelf de richting en de doelen bepaalt. De manier waarop er gewerkt wordt, verschilt per individu. Ik zoek steeds naar de aanpak die het beste past bij een persoon. En dat geldt ook voor de tijden. De een kan overdag, de ander weer ‘s avonds.” Vervolgt: “Iemand die opziet tegen een sollicitatiegesprek of het schrijven van een goede brief met een adequate CV kan bij mij ook voor snelle hulp terecht. Online gaan we er dan een uur voor zitten om tot een optimaal resultaat te komen.”

Week van de Loopbaan
Binnenkort is er voor werkenden, werkzoekenden én werkgevers een unieke mogelijkheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met LUX COACHING. Tijdens de ‘Week van de Loopbaan’ (week 36 – 14, 15 en 16 september) kun je voor een gratis loopbaanadvies (en al je andere vragen) in Cascade terecht. Inschrijven voor een een een-op-eensessie van 45 minuten is mogelijk via de website van LUX COACHING.

LUX COACHING
telefoon: 06-19550089
e-mail: debby@lux-coaching.nl
website:lux-coaching.nl

Heb je een vraag?